Başkan Mesajı

Geri Eklenme Tarihi : 11-11-2019

Değerli Ortaklarımız;

Zorlu bir yılı geride bırakmak üzereyiz. 2019 yılı ilaç fiyat kademe geçişlerinden dolayı karımızın eridiği, Mal Fazlaların azalma eğiliminin devam ettiği, giderlerimizin hızla arttığı bir yıldı. 2018 Eylül ayından başlayan ve bu yılın başında da devam eden vadelerde geri çekmeler meslektaşlarımızı finansal anlamda bayağı zorladı, zorlamaya da devam ediyor.

Şuan iki büyük sorunumuz var; Birisi vadesi 90 gün altı ürünler ve kademe geçişleri yüzünden eriyen karlılık. Vadesi 90 gün altı olan ürünler cironun %30’una gelmiş durumda. Kooperatiflerimizin direnci sayesinde bu durum meslektaşlarımıza yansımadı çünkü bu yıla başlarken aidiyetlerde verdiğimiz SGK vade uygulamasına devam ettik. Meslektaşlarımıza yansıması finansal yükler getirecek ve meslektaşlarımızın ödeme dengesini bozacaktı. Diğer önemli bir sorunda ilaçlara gelen son zamlarla beraber kademe geçişleri çok arttı bu da karlılığımızın erimesine neden oldu. Şubat 2020’de gelecek %10-12’lerde zamla beraber bu sorun daha da büyüyecek.

Bu sene hem internet siteleriyle rekabet edebilecek hem de eczanelerimizin GEK’ten daha karlı ürünler alabilmesini sağlayacak çok daha aktif bir pazarlama ekibi oluşturduk. Bu sayede başta ilaç dışı olmak üzere birçok ürünü çok uygun bir şekilde sizlere tedarik ediyor olacağız. Ayrıca eğitimlerimiz de istekleriniz doğrultusunda artarak devam edecek.

2019’da ortaklarımızı rekabette geri bırakmamak için her şeyi yaptık. Tüm zorluklara rağmen SGK vade, geçen yıldan bir miktar daha iyileştirilmiş iskontolar, eğitimler, Mart ve Ekim ayı fuarlarımız aksamadan devam etti. 2020 yılında ortaklarımızın ve hizmet verdiğimiz bölgelerdeki ortak olmayan meslektaşlarımızın, kooperatifin eczacı için ne kadar önemli bir güç olduğunu daha da benimseyeceğini düşünüyorum ve GEK çatısı altında çok güzel bir aidiyet yılı geçireceğimize yürekten inanıyorum.

GEK’in faaliyet bölgesinde gerek Yönetim Kurulumuz gerekse profesyonel arkadaşlarımızla beraber ulaşmadık, temas etmedik eczacı bırakmayacağız ama tek başımıza değil, Odalarımızla, temsilcilerimiz ve siz değerli ortaklarımızla birlikte.

Bizler hep beraber tek vücut olup, birlikte mücadele edip, birlikte başaracağız.

 

Saygılarımla,

Ecz. Tarkan BİR

Yönetim Kurulu Başkanı

 

SS Güney Eczacıları Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi

Mesudiyet Mahallesi 112. Cadde No: 39 Akdeniz / MERSİN

0(324) 241 10 00

Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

© gek.org.tr | Güney Ecza Kooperatifi Bilişim Sistemleri | Tüm Hakları Saklıdır

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin!

Facebook Instagram Linkedin X Youtube